Cape Town Cycle Tour

Kapstaden har mycket att erbjuda. Vackra byggnader, otrolig natur och en spännande, ny kultur. Genom Cape Town Cycle Tour får du möjlighet att se allt det fina som Sydafrikas största stad har att erbjuda – på cykel. Uppdraget innebär ett race tillsammans med likasinnade cykelfantaster genom vackra landskap där du har möjlighet att beskåda allt det som staden har att erbjuda. Genom att medverka vid CTCT får du inte bara möjlighet att cykla runt i en ny stad, du hjälper även Pedal Power Association (PPA) och Rotary Club of Claremont, två organisationer som underlättar arbetet med att utveckla hobby- och tävlingscykling i olika samhällen i Sydafrika.

Cape Town Cycle Tour1

Nu har du äntligen chansen att få se och denna vackra, kustbelägna huvudstad och inte på vilket sätt som helst – Cape Town Cycle Tour erbjuder dig ett äventyr utan dess like, där du som deltagare får uppleva en av världens vackraste städer på cykel! Tävlingen innebär ett personligare och mer genuint möte med den sydafrikanska kulturen och naturen. Tävlingen hålls vanligtvis den andra söndagen i mars varje år och har mer än 30 000 deltagare per race. Av dessa cyklister hittar vi stora namn som Lance Armstrong, Jan Ulrich och Miguel Indurain. Det är en av de största sporttävlingarna i världen och det största cykelracet idag.

30 000 cyklister per år

Cape Town Cycle Tour är medlemmar i ”The World Association of Cycling Events”, det vill säga världsorganisationen för cyklingsevenemang. Tillsammans med ytterligare fem stora event runt om i världen är CTCT en av hobbysportens största händelser. På bara några timmar såldes 30 000 biljetter ut från Cape Town Cycle Tours hemsida, vilket visar på det enorma tryck som finns för att delta i denna otroliga och berikande tävling. Den 109 km långa resan börjar i Kapstaden centrum. Sedan fortsätter rutten genom vacker natur förbi stadspärlan Table Mountains Nationalpark för att slutligen avslutas vid Cape Town Stadium i Green Point.

En rutt kantad av kultur och natur

Cape Town Cycle Tour2

Genom att cykla igenom denna fantastiska stad kommer du närmare naturen och det enorma kulturarvet. Denna sydliga pärla upplevs som bäst på två hjul. Under de senaste åren har tävlingen genomförts runt Cape Peninsula. Som det nämndes ovan startar racet i Kapstaden centrum. Sedan fortsätter rutten via en kort bit av N2, motorvägen som går genom landet. Vidare får du cykla genom otrolig natur fram till Smitswinkel hamn. Resan fortsätter förbi ett av Kapstadens mest kända platser, Table Mountains Nationalpark, där Cape Point är belägen. Sedan fullföljs rutten via Atlantiska kusten och avslutas vid pampiga Cape Town Stadium.

Störst i världen

Cape Town Cycle Tour3Du kommer även närmare den fantastiska vildmark som existerar runt staden eftersom rutten går genom den. Detta utan att störa den naturliga och harmoniska omgivningen. CTCT är det första utomeuropeiska racet som inkluderats i ”Union Cycliste Internationale’s Golden Bike Series”. Sydafrika håller i några av de största sporteventen idag, sett utifrån antalet deltagande. The Cape Town Cycle Tour firade 40 år 2017 och hade mer än 35 000 deltagare, vilket innebär att tävlingen är den största cykeltävlingen i världen. Cykelturen utgör den sista delen av Giro del Capo, en tävling för professionella cyklister. Men den är lika populär bland amatörer som uppskattar cykling.