Packa rätt inför cykelsemestern

[b]Snart är sommaren här och med det alla härliga cykelturer. Kanske det till och med är dags att bege sig iväg på den där drömsemestern på cykel? Att uppleva nya platser från cykelsadeln är magiskt och det blir till ett minne för livet. Men hur packar man inför en cykelsemester? Allt får ju inte plats på cykeln.[/b]

Känner du dig laddad för en riktig utmaning kan du trampa hela vägen till semesterparadiset, men det går lika bra att ta flyget dit du önskar. Cykelsemester kan sedan starta på plats och ett praktiskt semestertips är att ha sin bas på en plats och cykla längre sträckor under dagen. Packningen då? Tipset är att satsa på en smart packning till cykeln och resten i en vanlig resväska. Tipset är att köpa billiga och prisvärda resväskor på nätet inför semestern. Smidigt och dessutom ett stort utbud på en och samma plats!

Ta med på cykeln

Det här sättet att cykelsemestra på, det vill säga med längre dagliga sträckor, men med samma bas som utgångspunkt, innebär att du behöver två packningar. En packning till cykelfärden och en packning som blir kvar i lägenheten/hotellet/huset. Låt oss börja med cykelpackningen.

Det finns några olika varianter när det kommer till packningslösningar under själva cyklandet. En väska som sätts fast vid styret är en smart lösning som kompletteras av en pakethållare. Väskan på styret kan du använda till att packa ner ombyten, solkräm, matsäck och kanske karta. Det vill säga alla de där småsakerna som plockas fram titt som tätt under cyklandet. Att ha den placerad just under styret är smidigt eftersom du enkelt kan plocka fram det du behöver under själva cyklandet. Tipset är att använda en väska med olika fickor för att lättare hitta rätt pryl eller snack.

Pakethållaren kan monteras på cykelns sadelstolpe för att sedan spänna fast en så kallad packpåse. Om du ska tälta kan det med fördel också spännas fast på pakethållaren tillsammans med sovsäcken. Det är en stor fördel att använda en vattentät packpåse som även den spänns fast på någon sida av pakethållaren. Här packar du ner mindre saker likt de du packat ner i väskan på styret, men som används sällan. Passa på att förvara badkläderna i den här påsen; är den vattentät kan du dessutom slänga ner dem direkt efter ett dopp på vägen. Plåster, medicin och liknande är också smart att förvara i pakethållarens packpåse.

Packning i resväskan

Din resväska är den packning som stannar kvar på din bas och här har du den största delen av semesterpackningen. Tanken är att du liksom plockar från resväskans innehåll inför varje ny cykeldag. Du bör ha lagom med ombyten för långa dagar på cykelsadeln, det är nämligen ingen garanti att du kan tvätta mellan cykelturerna. Strumpor, underkläder, cykelbyxor, t-shirts och den sortens plagg du gillar att cykla i helt enkelt.

Glöm inte bort att semestern innehåller härliga stunder efter en dag på cykelsadeln. Kanske en trevlig middag inne i ”byn” och då behövs ett par lämpliga ombyten för den sortens aktivitet. Sovkläder och handdukar är också saker du packar ner i den stora resväskan. Missa inte att lägga med ett antal mindre handdukar som kan få plats på cykelns packning.