TD Five Boro Bike Tour

TD Five Boro Bike Tour är ett årligt amatörlopp för cyklister i New York City som är skapat och arrangerat av Bike New York. Loppet går av stapeln varje år under den första helgen i maj och loppet går genom New Yorks alla fem delar och över fem av de största broarna i staden. De runt 30,000 deltagarna kan cykla runt den 64 km långa slingan på gator och över broar som vanligtvis är stängda för cyklister, men under loppet har biltrafik förbjudits.

5 Boro bike tourLoppet börjar på nedre Manhattan och går norrut via 6th Avenue genom Central Park och fortsätter genom Harlem och The Bronx via Madison Square Bridge. Loppet går sedan vidare tillbaka till Manhattan där cyklisterna följer East River på FDR Drive. Slingan går vidare över Queensboro Bridge in mot Queens innan det bär söderut över Pulaski Bridge in mot Brooklyn. Loppet avslutas genom att cykla över Brooklyn-Queens Expressway och fortsätter sedan via Verrazano-Narrows Bridge över till Staten Island och cyklat klart loppet.

Historia

TD Five Boro Bike Tour startade som en dröm för några High Schoolers som ville cykla genom New York City. Året var 1977 och i februari, trots att det var kallt att cykla, tog drömmen fast form och TD Five Boro Bike Tour var fött. Första året var det bara 250 deltagare som cyklade loppet runt om i New York. Den dåvarande borgmästaren Ed Koch hjälpte arrangörerna med de första loppen och det enda året som loppet inte gått av stapeln var 1991.

Zero emission

Cykling är både bra för dig och för naturen. Ett storlopp som TD Five Boro Bike Tour är tyvärr inte lika bra för naturen, men det är något som Bike New York försöker ändra på genom olika initiativ. Det hela började 2014 då Bike New York satte sig ner och ville göra något åt den nedsmutsning som tyvärr går som hand i hand för ett stort evenemang som detta. Efter bara ett par år senare så har storloppet givits silver nivå-utmärkelse för sitt utmärkta jobb.

TD Five Boro Bike Tour New York

Bike New York

Bike New York är föreningen som både skapat och nu årligen arrangerar TD Five Boro Bike Tour. Bike New York vill skapa ett hälsosammare och trevligare New York där fler använder cykeln för att komma runt New York City. Förutom allt arbete de gör med TD Five Boro Bike Tour, så jobbar de även med en hel del välgörenhet runt om i staden. De har bland annat 12 skolor där de lär New Orkesters att cykla och sedan de startade så har över 100.000 lärt sig cykla där.

Volontärer

TD Five Boro Bike Tour

För att kunna genomföra ett storlopp som TD Five Boro Bike Tour i en världsmetropol som New York så behövs en hel arme av volontärer. När loppet avgörs i maj varje år så har runt 2000 vanliga New Orkesters skrivit upp sig som volontärer och de visar inte bara New Yorks bästa sida, men hjälper även de över 32.000 cyklisterna som har anmält sig till loppet med allt som du kan tänka dig. De hjälper till med allt ifrån att fixa punka till att ge ut bananer.